Semaine de la Presse ( De week van de pers)

Publié le par CDI

Les élèves de sixièmes (néerlandais avancé) ont travaillé sur  la presse néerlandaise ( Kidsweek junior) à l'occasion de la Semaine de la Presse et ils ont rédigé plusieurs articles que nous vous présentons ci-dessous.

 

Hap, bedankt pap

 

Het is een klein leeuwtje, zijn naam is Zmba. Zimba heeft een geweldige vader. Dierenverzorger Balsazs Mihalik heeft gezegd dat het leeuwtje knuffels moet hebben, melk en stoeipartijtjes. Zimba gaat voor de eerste keer naar buiten. Hij nam een grote hap in de neus van zijn pleegvader Balazs. Dat is waarom de naam van het artikel is: Hap, bedankt pap.

 

Ulysse ,6B

 

 

 

Gekke record

 

In China heeft een man een tijger die kleiner is dan één millimeter. Hij heeft het tien keer overgedaan voordat hij het goed had. Hij vond de strepen op zijn rug het moeilijkste te maken. Dit tijgertje is meer dan vijfenzestig miljoen Euro waard, maar hij verkoopt het niet, hij is er veel te trots op.

 

Stéphane  6B

 

 

Ruimteleger en zweefhotel

 

Een zweefhotle, kan dat? Ja, een zweefhotel wordt geopend in 2012. 480 kilometer boven de aarde! Dat denkt de Chinese man Xu Qiliang. Hij is de baas op de aarde en in de ruimte. Een Spanjaard is de architect van dit hotel. Mensen hebben al een kamer geboekt. In het Galactic Suite Space Resort is alleen voor vier mensen plaats. Je kunt ook vijftien keer per dag de zon onder zien gaan! Xavier Claramunt is één van de bedenkers van het Spacehotel. Hij zegt dat een hutje in de ruimte straks doodgewoon is. Over vijftien jaar maken onze kinderen een uitje in de ruimte! Het is maar goed dat er ruimte in de ruimte is!

 

Kenza 6V 

 

Trein rijdt hotel binnen

 

De gasten van een groot hotel in Helsinki waren maandag op een heel bijzondere manier gewekt. Een trein is binnengekomen in het hotel. De machinist zei dat de trein niet goed werkte. Hij wilde de trein op het station tot stilstand laten komen, maar dat ging mis. De trein had zo’n vaart dat hij van de rails afschoot en op het perron belandde. Daarna is de muur van het hotel gebroken.

 

Robin 6V

 

 Het dierenasiel Crailo in Hilversum

 

Het dierenasiel Crailo in Hilversum is een huis voor honden die geen baas hebben. Elke middag kunnen de wandelaars een van de vijfenveertig honden lenen, om mee te gaan wandelen. Maar elke wandelaar kan niet elke hond lenen, want niet alle mensen hebben ervaring met honden. En Petra’s beroep is de goede hond voor de juiste wandelaar te vinden. Het wandelen met honden is een groot succes bij mensen die dol zijn op honden maar die geen thuis hebben. Bijvoorbeeld als ze daar niet genoeg geld voor hebben. En vaak vinden zo de honden van het asiel een nieuwe baas.

 

Antoine 6V

 

 

Alice in Wonderland

 

Alice is negentien jaar en ze moet met haar moeder mee naar een verrassingsfeestje. De verrassing valt alleen een beetje tegen. Alice wordt namelijk ten huwelijk gevraagd door lord Ascot. Hij is een saaie lelijke nerd met darmproblemen. Op het moment dat hij geknield voor haar staat, ziet Alice een konijn dat haar naar een hol leidt, waar ze in valt. En dan tuimelt Alice opnieuw Wonderland in. Het bevalt niet zo goed in Wonderland. De rode koningin is namelijk een tiran die het liefst elke vijand zou onthoofden. Alice moet Wonderland redden van deze engerd. Ze krijgt hulp van de hoedenmaker, de kolderkat en een strijdlustige muis. Maar het eindgevecht met een enge Larieloeder moet ze alleen voeren.

 

Madelief  6V

 

 

Dominque Lommers

 

Dominique Lommers is een schaatster. Zij is dertien jaar. Haar broer Wesley gebruikt doping, dus de controleurs willen weten of zij ook doping gebruikt, maar Dominique en haar ouders willen niet meewerken. Als Dominique niet de test wil doen, mag ze geen schaatswedstrijden meer doen.

 

Sophie 6B

 

 

 

 

Ouderwetsmooie prinsessenfilm

 

Tiana kan goed koken, net als haar vader, die lijkt veel op president Obama. Ze heeft een droom. Ze wil graag haar eigen restaurant. Haar vriendin Charlotte is rijk en heeft een heel andere droom. Zij wil graag met een kikker kussen. Natuurlijk loopt het allemaal anders. De prinses en de kikker is een echte prinsessenfilm met vele roze schitterende sterren en een prins in een wit pak met gouden strepen. Er zit veel vrolijke muziek in de film. Het verhaal speelt zich dan ook af in New Orleans, de Amerikaanse stad die beroemd is vanwege de jazzmuziek. Erg grappig is Louis, een trompetspelende krokodil. Zijn droom is om te spelen in een jazzband maar alle munzikanten in New Orleans vinden hem eng. Pas tijdens het carnaval komt het goed. Iedereen vindt dan dat Louis een heel mooi krokodillenpak aan heeft.

Ines 6V

 

 

Het dagboek van de aarde

 

Een avontuurlijke kat

 

Een avontuurlijke kat uit Groot-Brittannië is niet bang voor water (bevroren water). Over het bevroren water sloop hij naar een drijvend eendenhok om zijn vrienden (eenden) te eten! Toen hij was aangekomen smolt het ijs wel sneller dan normaal. De brandweerwagens gingen snel weg om de kat te redden, maar de kat sprong over het dunne ijs en zwom het laatste stukje terug naar de overkant.

 

Een modderstorm

 

In Brazilië was er een modderstorm. Er vielen dagenlang bakken regen over Brazilië, die veroorzaakten heel veel modder. De modder heeft alles verwoest. Niets was er overgebleven, alleen modder en nog eens modder. De modder ging toen in het water, maar gelukkig waren er niet zoveel doden, maar bijna alle huizen waren kapot!

 

Nirina 6V

 

 

 

Publié dans Semaine de la presse

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article